03-09-04

anders

DE WERELD ANDERS GEZIEN !
Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdend met alle bestaande volkeren, dan ziet dit dorp er als volgt uit:
57 Aziaten - 21 Europeanen - 14 Amerikanen (Noord en Zuid) – 8 Afrikanen

52 vrouwen - 48 mannen
70 niet-blanken - 30 blanken
70 niet-christenen - 30 christenen
89 hetero's - 11 homo's
6 personen zouden 59% van de totale wereldrijkdom bezitten
80 zouden dakloos zijn
70 zouden analfabeet zijn
50 zouden afhankelijk zijn van iemand anders
1 zou sterven
2 zouden geboren worden
1 zou een PC hebben
1 zou een diploma hebben
Wanneer men de wereld op deze manier bekijkt word het duidelijk dat begrip, aanvaarding en studies noodzakelijk zijn.Indien je deze morgen bent wakker geworden en je bent niet ziek, dan ben je gelukkiger dan 1 miljoen mensen die in de komende dagen zullen sterven. Indien je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of het lijden van de gewonden hebt meegemaakt, dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld. Indien je naar de kerk kan gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd te worden of zonder dat je gedood wordt, dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld. Indien je eten in de koelkast hebt liggen, je gekleed bent, je een dak en een bed hebt, dan ben je rijker dan 75% van de inwoners van de wereld. Indien je een bankrekening hebt, een beetje geld in je portefeuille of een beetje kleingeld in een doosje, dan hoor je bij de 8% rijkste mensen van de wereld. Indien je dit kan lezen, dan ben je dubbel gezegend, want:
1. Iemand heeft aan jou gedacht 2. Je hoort niet bij de 2 miljard mensen die niet kunnen lezen. En....3. Je hebt een PC!
Ooit heeft iemand gezegd:
* werk - alsof je geen geld nodig hebt,
* dans - alsof niemand naar je kijkt,
* zing - alsof niemand naar je aan het luisteren is
* heb lief - alsof niemand je ooit gekwetst heeft,
* leef - alsof het paradijs hier op aarde is.23:56 Gepost door dirkberckvens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.